Денят на народните будители в Детския център

На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители, а за нас празникът е двоен, защото на тази дата през 2019 година беше учреден детският читателския клуб „АРТиШОК“. Заради извънредната епидемична обстановка срещата ни ще бъде онлайн посредством Zoom. Темата, разбира се, е „народните будители“. Ето няколко помощни въпроси, които да ви насочат за посоката на дискусията: „Има ли съвременни будители?“, „Кои са будителите в XXI век?“, „Можете ли да посочите човек, който е будител за вас?“. (Можете да си напишете отговори предварително, за да не се притеснявате.) Ще се радваме да ни прочетете текст, свързан с будител от миналото, написан от популярен автор или ваше лично творчество. Част от вас обичат да предават мислите си не посредством думи, а с картини, така че можете и да ни нарисувате нещо. Със събраните рисунки ще се организира изложба – онлайн и на място в Детски център.
Заповядайте, за да си поговорим с писателката Милена Гартли, която води срещите на клуб „АРТиШОК“ от самото му създаване. Очакваме ви на 1 ноември (понеделник) в 17:00 часа.
Желаещите да участват могат да ни пишат до 14:00 часа на 1 ноември на e-mail: duo1@abv.bg, за да им предоставим линк за онлайн срещата. 
 

Image Description

Американски център

Read More