Столична библиотека празнува 24 май

  • 25.05.2022

Директорът на Столична библиотека г-жа Юлия Цинзова и колеги традиционно взеха участие в празненствата по случай 24 май. Те поднесоха букет пред емблематичната пейка на баща и син Славейкови на площада пред библиотеката на София. Присъстваха на кулминацията на националните тържества по случай празника пред Националната библиотека в София. От името на Столична библиотека г-жа Цинзова поднесе цветя на паметника на Св. Св. Кирил и Методий, а екипът на библиотеката остави букет и пред паметника на Паисий Хилендарски.

На 24 май Столична библиотека бе партньор в инициативата „Звукът на българската литература“, мултижанрова аудиоинсталация на площад „Славейков“, пренасяща публиката в света и словото на любими български книги. Знаковият площад стана и празнична зона със „Скритите букви“ – пейките с форма на букви, вече представили българската кирилица в чужбина, както и място за срещи с известни български писатели. Макар в празничния ден Библиотеката на София не работеше с читатели, колегите посрещнаха в Централната сграда много софиянци и гости на града дошли да се запознаят с една от най-старите и емблематични културни институции в столицата.

За втора поредна година на празничния 24 май Библиобусът на Столична библиотека посети парк „Овча купел“, включвайки се в „Концерт на книгата“, организиран от район „Овча купел“ и Нов български университет. Над 100 деца станаха нови читатели на библиотеката на София и получиха подаръци детски книжки. 

Image Description

Американски център

Read More