• Начало
  • Новини
  • Премиера на „Очила с тъмни стъкла“ във филиал Студентски 

Премиера на „Очила с тъмни стъкла“ във филиал Студентски 

  • 04.04.2024

На 18 април във филиал Студентски на Столична Библиотека Дачо Господинов представи своята нова книга „Очила с тъмни стъкла“. Тя включва 48 стихотворения и импресии, както и негови стихове, преведени на английски, френски, немски и испански език. Дачо Господинов е завършил българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и специалност „Библиотечни колекции“ в УниБИТ. Той е автор на пет поетични книги, създател на сайта e-Lit.info, чрез който организира литературен конкурс за хора в неравностойно положение.

Известният литературен критик доц. д-р Митко Новков от Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет сподели пред публиката, че стиховете на Дачо Господинов са пълни с живот и зареждащ оптимизъм и има известна прилика с бележития американски поет Робърт Фрост. Чрез философския си поглед върху поезията на автора доц. Митко Новков предизвика интереса на публиката и възникна дебат за силата на живота и че всеки един от нас, дошъл на този свят, вече е победител.

„А дори и светлината да не достига напълно до някои хора, те са озарени отвътре със своя собствена светлина“ – споделя авторът.

Избрани стихове от книгата прочете актьорът Звезделин Минков.

 

Image Description

Американски център

Read More