• Начало
  • Новини
  • Посолството на Словакия дари на Столична библиотека ценни книги и уникална марка, посветена на св. св. Кирил и Методий

Посолството на Словакия дари на Столична библиотека ценни книги и уникална марка, посветена на св. св. Кирил и Методий

  • 24.01.2022

Днес Столична библиотека получи от Н. Пр. Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Словашката република в България, дарение от книги на съвременни автори от Словакия, както и луксозни албуми и уникална марка, посветена на 1150 години от идването на св. св. Кирил и Методий във Великоморавия. Директорът на Столична библиотека – г-жа Цинзова, благодари за жеста и на свой ред подари на гостите от Словашкото посолство най-новите издания на Библиотеката на София.

„В Словакия България има не само посолство, в Братислава функционира културен институт и българско училище с над 70-годишна история, което работи с подкрепата на Словашкото правителство“ – заяви г-н Корчек. Посланикът на Словакия в София и Директорът на Столична библиотека обсъдиха перспективите за сътрудничество и се споразумяха за партньорство в културната сфера. Акцент в бъдещите общи активности е реализирането на двустранни литературни срещи, изложби, подновяване на сътрудничеството между Столична библиотека и градската библиотека на Братислава и съвместни културни инициативи в българското училище в столицата на Словакия.

Image Description

Американски център

Read More