Награждаване на победителите в конкурса „Моят спомен за Русия – с любов“

Жури в състав: председател – Ирина Александрова (зам.-председател на Съюза на свободните писатели), Стефка Мечкарова (председател на Сдружение „Св. Иван Рилски”) и Марияна Максимова (ръководител на Руския център) прегледа текстовите материали, представени от участниците в конкурса „Моят спомен за Русия – с любов”, организиран от Руския център в Столичната библиотека. Журито отличи с парични награди от Руския център следните участници:

НАГРАДИ ЗА ХУДОЖЕСТВЕН ТЕКСТ (ЕСЕ / СПОМЕН):

I награда – Мариана Дафчева, гр. Асеновград, за спомена „Полина”; II награда – Костадинка Стоянова, гр. Бургас, за спомена „Посрещане”; III награда – Анатоли Петров, гр. Велико Търново, за спомена „Струна от китарата на Висоцки”.

Поощрителни награди (ваучер за книга):

Диана Чиева, гр. Смолян, за спомена „Русия от моето детство”; Любка Такева, гр. Пещера, за „Моят спомен за Русия – с любов”. Награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 30 септември (сряда) 2020 г. от 17 часа в Мраморното фоайе, етаж 1 на Столичната библиотека, пл. Славейков 4. Благодарим на всички участници в конкурса !

Image Description

Американски център

Read More