• Начало
  • Събития
  • Коледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека

Коледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека

Новогодишни подаръци и книги за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в „Овча купел“, Дома за стари хора в „Горна баня“ и 176. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Негован

На 22 декември 2021 г. Библиобусът на Столична библиотека ще посети с благотворителни коледни инициативи Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в „Овча купел“, Дома за стари хора в „Горна баня“ и най-старото училище в район „Нови Искър“ – 176. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, в село Негован. Новогодишните подаръци и книги са закупени с лични средства на екипа на Столична библиотека. Атрактивни образователни и занимателни игри, ботове и илюстровани книжки ще изненадат децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип. За самотните стари хора от Дома в „Горна баня“ – любители на четенето, са приготвени търсени и популярни нови книги от български и чужди автори и интересни списания. А учениците на 176. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, които след посещенията на Библиобуса в училището са станали и наши постоянни читатели, ще получат много детски и тийнейджърски книги, роботчета и интерактивни игри. 

Сладкиши и други лакомства допълват коледните подаръци за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип и за живеещите в Дома за стари хора в „Горна баня“.
Тази благородна инициатива на милосърдие и съпричастност вече се превръща в традиционна благотворителна кампания на Столична библиотека с празнични дарения и за други домове за социални услуги в София.

Image Description

Американски център

Read More