Премиера на романа „Тайните на старата аптека“

На 28.11.2022 г. в зала „Вяра“ на Столична библиотека ще се състои представяне на новия роман на Слава Славчева „Тайните на старата аптека“, продължение на поредиците „Тайните на старата вила“ и „Тайните на стария архив“.
В „Тайните на старата аптека“ читателят тръгва на пътешествие във времето от древността до наши дни и обратно, сблъсквайки се с действителни исторически факти, преплетени с измислени събития, чието проследяване може да постави на изпитание способността му да осмисля едновременно множество сюжетни линии.
Действието в романа е свързано с древния град Хераклея Синтика край Петрич, където тракологът професор Димов и екипът на Димитър Канев – шеф на Агенцията за сигурност, отново се натъкват на артефакти, предизвикващи интереса на богати чуждестранни колекционери. Тези находки насочват експертите към великолепната странджанска гора и към тайните, заровени там от времето на кръстоносните походи по нашите земи.
Тази история не може да мине без експедиции на немски експерти през тридесетте години на миналия век в България в търсене на символи, които да ги отведат към древни учения за безсмъртието, както и без старата флорентинска аптека, в която може би се крият тайни богомилски и тракийски рецепти за безкраен живот.
Агентите на чужди разузнавателни служби и билкарят и лечител майстор Боян са отново в центъра на събитията, за да поведат сюжетните линии към тяхната обща развръзка.
Романът „Тайните на старата аптека“ като продължение на поредиците „Тайните на старата вила“ и „Тайните на стария архив“ отново повдига завесата към тайните на Османския архив, които чакат да бъдат разгадани.

Image Description

Американски център

Read More