• Начало
  • Събития
  • Концерт на емблематичния „Вкус на Африка“ (Sabor Africa) в Столична библиотека 

Концерт на емблематичния „Вкус на Африка“ (Sabor Africa) в Столична библиотека 

Lampa Collective в партньорство със Столична библиотека ще представи на 22 март от 18:00 ч. втория концерт от проекта „Заслушай се“ в твърде необичайна концертна обстановка – модерната читалня на Столична библиотека, етаж 3. В библиотечната зона сред книгите ще прозвучат екзотични мелодии и „горещи“ ритми от северното и южно Средиземноморие в изпълнение на музикалната група Sabor Africa („Вкусът на Африка“).

Sabor Africa събира талантливи музиканти от 3 континента и 5 различни държави:

Марез Хашми (Алжир) – вокал и китара, основател на групата и участник в „Гласът на България“ 
Саад Аладин (Ирак) – перкусии
Софян Мрабет (Тунис) – цигулка
Пламен Бояджиев (България) – китара
Даниел Удоджи (Нигерия) – бас китара

Репертоарът на Sabor Africa е не по-малко пъстър от произхода на музикантите. В Столична библиотека ще чуем песни от Испания, Франция, Италия, България, Алжир, Тунис и др. страни, които преминават през различни фолклорни влияния, културни течения, континенти. Групата обяснява този музикален етно фюжън и вдъхновението на стила си по интересен начин – „Това е музика от цялото Средиземноморие“ – казват те и обещават много настроение, летен темперамент и очарование от Ориента.

Входът за концерта е безплатен.

Проектът „Заслушай се“ се реализира с финансовата подкрепа на НФ „Култура“, Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации '22.

 

Image Description

Американски център

Read More