95 години Столична библиотека

По повод 95-годишнината на Столична библиотека обявяваме конкурс за рисунка и/или есе на тема „Колко е стара библиотеката?“. Можете да ни покажете или разкажете как виждате библиотеката; или каква е била тя за вас при първото ви посещение. Да споделите история, а защо не и разказ от вашите (пра)баба и (пра)дядо. Ще е интересно, ако знаете история за Библиотеката на София, преди да бъде преместена на сегашното си място, на пл. „Славейков“. А чували ли сте историята за това как е създадена? Знаете ли от кого? Можете да попитате по-възрастните около вас! Очакваме вашите рисунки и есета до 23 окт. (пон.) на място или на e-mail: duo1@abv.bg. Подготвили сме награди за най-активните участници, най-атрактивните отговори и за най-любопитните истории. Ще ги раздадем на 24 октомври, когато ще има ден на отворените врати! Със събраните творби ще направим изложба.
💌 Какво е рожден ден без картички и пожелания, така че ще се радваме да получим вашите! Тях също можете да ни донесете на място или да ни изпратите по имейл.

🎉 Събития за 95-ия рожден ден на библиотеката са с предварително записване и валидна читателска карта!🎉

💙20.10 (петък)💙
10:00 – Часът на приказката – четена на „Читателският клуб на Зайко“ (авт. Ани Силвестро). Книгата е подходяща за деца над 4 год.;
11:00 –  Театрална постановка „Ян Бибиян и Дяволчето Фют“, представена от театър „Възраждане“;
13:00 – Работилничка за сръчни ръчички, подходяща за деца над 5 год.;
15:00 – Филмов следобед;
17:00 – Щафетно четене на „Тайнството на библиотеката“ (авт. Мария Маринова). Препоръчително е децата вече да могат да четат сами.

💚21.10 (събота)💚
10:30 – Часът на приказката за мъници;
11:00 – Арт ателие с художника Христо Кърджилов, за деца над 5 год.;
12:00 – Комикс студио с художника Христо Кърджилов, за деца над 8 год.;
13:00 – Филм в библиотеката: „Красавицата и звяра“, озвучен на български.

💜24.10 (вторник)💜
16:00/16:30 ч. – Връчване на награди от конкурса за рисунка и есе на тема „Колко е стара библиотеката?“ и откриване на изложба с творбите.

🎭 По случай рождения ден на библиотеката сме подготвили подарък за малките ни приятели – постановката „Ян Бибиян и Дяволчето Фют“, изиграна от нашите приятели от театър „Възраждане“! Местата са ограничени, така че трябва да се запишете предварително (на тел. 02/80 15 930, 02/80 15 972 или на e-mail: duo1@abv.bg)

Режисьор: Христо Ботев Станчев
Сценография: Валентин Топенчаров
Костюми: Мира Бъчварова
Хореография: Зорница Петрова
Композитор: Георги Георгиев
Участват: Лили Шомова, Станислав Пеев, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Ивет Радулова, Христо Ботев Станчев
„Във всеки един от нас се крие едно малко дяволче, което много често иска да излезе. Само от нас зависи дали ще му позволим това.“
Поучителни мисли са закодирани в едно весело и жизнерадостно представление, в което малкият зрител ще бъде омагьосан да бъде съпричастен на главния герой. Ще попадне заедно с него във вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай и ще преживее чудни и смели приключения.

Image Description

Американски център

Read More