• Начало
  • Събития
  • Ноемврийско издание на лекторията „Светът на физиката на живо“

Ноемврийско издание на лекторията „Светът на физиката на живо“

Столична библиотека, катедра „Физика“ към Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и списание „Светът на физиката“ към Съюза на физиците в България представят ноемврийското издание на популярната лектория „СВЕТЪТ НА ФИЗИКАТА НА ЖИВО“. На 14 ноември от 17:30 часа в Американския център на библиотеката проф. д.т.н. Сашка Александрова ще изнесе лекция на тема „Неизвестният Джеймс Максуел“. Ще бъдат представени идеи, резултати и факти от живота на Джеймс Кларк Максуел, шотландски учен и ерудит, които показват невероятния му гений, оставил следи в много области на физиката.

„Светът на физиката на живо“ е цикъл от ежемесечни публични лекции на известни учени и изследователи – настоящи и бъдещи автори на сп. „Светът на физиката“, които ще представят концептуални и актуални научни открития и влиянието им върху съвременния начин на живот на човечеството.

Очаквайте всеки втори вторник на месеца от 17:30 ч. лекторията „Светът на физиката на живо“ в Американския център на Столична библиотека. Лекциите са научнопопулярни и всеки, който се интересува от Света на физиката, е наш очакван гост.

Image Description

Американски център

Read More