• Начало
  • Събития
  • Февруарско издание на лекторията „Светът на физиката на живо“ в Столична библиотека

Февруарско издание на лекторията „Светът на физиката на живо“ в Столична библиотека

Столична библиотека, катедра „Физика“ към Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, списание „Светът на физиката“ към Съюза на физиците в България представят поредното издание на лекторията „Светът на физиката на живо“. На 13 февруари 2024 г. от 17:30 ч. в Американския център на библиотеката гл. ас. д-р Гергана Георгиева и Васил Гурев ще представят лекцията „Пътят към Антарктида“. Антарктида е най-студеният, най-високият, най-трудно достъпният континент на планетата. Защо хората се стремят към това сурово място, какво дава той на науката, как влияе на климата и живота на земята – на това ще акцентират учените в представянето на Ледения континент.

„Светът на физиката на живо“ е цикъл от ежемесечни публични лекции на известни учени и изследователи - настоящи и бъдещи автори на сп. „Светът на физиката“, които ще представят концептуални и актуални научни открития и влиянието им върху съвременния начин на живот на човечеството. 

Очаквайте всеки втори вторник на месеца от 17. 30 ч. лекторията „Светът на физиката на живо“ в Американския център на Столична библиотека.

Image Description

Американски център

Read More