• Начало
  • Събития
  • Столична библиотека с подкрепа към хората със специални нужди

Столична библиотека с подкрепа към хората със специални нужди

За поредна година Столична библиотека чрез инициативата си „Библиотека в планината“ подкрепя „Споделени игри“. Благотворителното събитие се организира от Фондация „София – европейска столица на спорта“, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“, мотивиращо към толерантност и ангажираност към хората със специални нужди и техните проблеми. В „Споделени игри 2024“ са подготвени 13 сета за различни дисциплини, в които хора със специални нужди ще получават напътствия и възможност да спортуват, подпомагани от свои връстници.

Столична библиотека ще подкрепи благородната кауза чрез инициативата си „Библиотека в планината“, която се провежда за Девета поредна година и чрез която насърчава четенето и дава възможност и на любителите на планината да имат достъп до книги чрез поставените на шест точки в планината къщички за книги на Дендрариум, Детски екостационар „Бели брези“, „Момина скала“, хижа „Алеко“, „Игликина поляна“ и на най-високата точка в планината – Черни връх.

С мобилната си библиотека „Библиобус“ Столична библиотека ще предостави възможност на всеки желаещ да си избере подарък книга и получи безплатна едногодишна читателска карта за Библиотеката. Планинската ни къщичка за книги на „Игликина поляна“ също ще бъде обновена с книги. Всички желаещи ще могат да разгледат и планинската ни изложба „Птиците на Америка“, представяща една от най-уникалните и скъпи книги в света от 30-те години на XIX век. Автор на изданието е американският орнитолог и художник Джон Одюбон, съдържа 435 цветни литографии на близо 500 вида птици, които са изобразени в реален размер. Книгата е в 4 части, издадени в периода 1827 – 1838 г.
Очакваме ви на 6 юли (събота) от 10:30 ч. на „Игликина поляна“.

Image Description

Американски център

Read More