Детско лято в Столична библиотека

Детско лято в Столична библиотека 

 

„Детско лято в Столична библиотека“ е кампания от разноoбразни инициативи в Детски център (ДЦ) и Американски център (АЦ) на Столична библиотека, предназначени за деца от 5 до 15 години. В първите две седмици на месец август библиотеката не обслужва читатели, но това не означава, че малчуганите не могат да идват при нас. Наситената арт програма на „Детско лято в Столична библиотека“ стартира на 2 август и продължава до 31 август с различни събития всеки ден. Посещенията са безплатни, но е необходимо предварително записване. 

Отправяме предизвикателство към по-смелите от вас – да се облечете и/или гримирате тематично, спрямо всяка от срещите с обичаните книги; нека август се изпълни с цветове, костюми, магия и много забавления. За най-добрите превъплъщения сме подготвили награди!

Програмата е разнообразна и интересна, включва:

-        Четене на любими книги; дискусии, свързани с тях, както и възможност за проява на лично творчество;

-        Занимания с тематични карти за игра, с които децата решават задачи, развиват своята наблюдателност, логика и съобразителност;

-        Уъркшопове за работа с 3D принтер, Google, Canva, Video Editor, роботчета и др.;

-        Посещения на VR стая - използване на очилата за „Виртуална реалност“, както и занимания в най-модерното пространство в библиотеката – TeenLab;

-        STEM игри – Терминът STEM е създаден от инициалите на думите сайънс (наука) - технология  - инжинеринг (инженерство) -  математика. Игрите, определени като STEM, принадлежат към една или повече от горните категории. 

-        Емблематичното Арт ателие  по рисуване с художника Христо Кърджилов;

-        Срещи с интересни творци, които засега ще запазим в тайна.

 

За повече информация и/или записване:
тел.: 02/80 15 973                                  02/80 15 930
e-mail: duo1@abv.bg                            americancorner@libsofia.bg 
facebook: Детски център на Столична библиотека                                       Американ Корнър София

 

 

Image Description

Американски център

Read More