• Начало
  • Събития
  • Премиера на книгата „Коледа на Луната“ в Детския център

Премиера на книгата „Коледа на Луната“ в Детския център

„Коледа на Луната“ не е като класическите приказки за Дядо Коледа, най-малкото защото действието се развива на Луната. Основен персонаж в историята е Лъчо – седемгодишно дете, което силно вярва в живота на други планети, но е крайно недоверчиво към двамата непознати – Дядо Коледа и Рудолф, които среща по пътя си. В това извънземно пътешествие космосът се оказва опасен дори за герои със свръхестествени способности. За да разберете какво още се случва в книгата, елате на представянето ѝ на 17 септември (петък) от 17:00 часа в Детския център на Столична библиотека.

Ива Сапунджиева е водеща на предаване, специализирано в областта на космическата наука, тайните и загадките. Работи във Военния телевизионен канал на Министерство на отбраната. Книгата „Коледа на Луната“, с илюстрации на авторката, участва на тазгодишната „Алея на книгата“ и получи подкрепа от Националната кампания за насърчаване на детското четене. Желаещите могат да си закупят книгата, както и да получат автограф от авторката.

Специален гост на събитието ще бъде Никола Каравасилев – преподавател по физика и астрономия в училище „Izzi science  for kids“ и подготвящ Националния отбор на България по астрономия за участие в международни олимпиади. Той ще изнесе лекция за живота в космоса.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, както и с предварително записване.
За записване:
тел. 02/80 15 930; 02/80 15 972     e-mail: duo1@abv.bg
facebook: Детски център на Столична библиотека

Image Description

Американски център

Read More