• Начало
  • Събития
  • Изложба „Златна есен“ – детско хайку с рисунка и икебана в Столична библиотека

Изложба „Златна есен“ – детско хайку с рисунка и икебана в Столична библиотека

Изложбата представя наградени творби от Националния конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Златна есен“, организиран от Фондация за талантливи деца по шах и хайку „Иванка и Георги Янкови“, Български хайку съюз и Хайку клуб – Пловдив, и се провежда в рамките на 32-ите Дни на японската култура в България.
В съчетание с рисунка или апликация хайку предлага неограничени възможности за още по-оригинално визуално изразяване на децата под формата на японското изкуство хайга. А когато темата е „Златна есен“, съчетанието на поезия и визуален образ в една художествена творба е истинска наслада. 
Творбите са посветени на естетиката на един от най-красивите сезони – сезонът на падащите листа. Чрез тях зрителите ще могат да се докоснат до красотата на природата и да съпреживеят поетиката на есента, отразена чрез пъстрата палитра на детското въображение, светоусещане и поетичен талант.
Изложбата ще бъде аранжирана с тематични композиции на Сдружение за икебана „Сога“ и може да бъде видяна от 9 до 13 октомври 2021 г. в зала „София“ на Столична библиотека.

Image Description

Американски център

Read More