• Начало
  • Събития
  • Премиера на книгата на Антон и Пламена Нашеви „Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка“

Премиера на книгата на Антон и Пламена Нашеви „Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка“

Заповядайте на 13.10.2021 г. от 18:00 ч. в зала „Вяра“ на Столична библиотека, за да научите как се живее с африканско племе без ток и течаща вода в дълбоката савана. Възможно ли е да изминеш 10 000 км в Южна Америка предимно на автостоп, без план и с екстремно нисък бюджет?
Антон и Пламена ще Ви отведат на диво и непознато място в Африка, където прекарват шест месеца с местно племе. Ще Ви потопят в пъстрото, тежко, но весело ежедневие на завладяващата африканска култура, която ги изправя пред редица премеждия.
В многоликата Южна Америка те се докосват до начина на живот и вярванията на древни племена. Преминават през най-сухата пустиня на Земята, бивакуват в разредения въздух на спиращите дъха Анди, впускат се в търсене на екзотични карибски плажове. В дълбините на необятната Амазония живеят с коренното население, а дни по-късно са пленени.
Пътешествията им са палитра от емблематични приключения, които карат сърцето да бие в номадския ритъм на писателите и да мечтае.
Антон е роден в Свиленград, а Пламена в Сливен. Имат сходни интереси – обичат планината, уединението в нея и изучаването на далечни култури. Пътищата им се пресичат през 2011 г. по време на студентските им години в Бургас. След като се дипломират излизат от рамките на познатото общество и предприемат първите си големи приключения в Европа, Африка и Южна Америка. С връщането си на родна земя решават да създадат семейство и след година към тях се присъединява дъщеря им Ева, с която днес продължават да пътешестват.

Image Description

Американски център

Read More