• Начало
  • Събития
  • В Деня на народните будители – Вълшебните деца с изложба „Аз вдъхновявам“ в Столична библиотека

В Деня на народните будители – Вълшебните деца с изложба „Аз вдъхновявам“ в Столична библиотека

Прекрасните малки художници от специалните групи на детски градини № 59 „Елхица“ и № 189 „Сто усмивки“ гр. София Ви канят на 1 ноември 2021 г. от 9:30 ч. на пл. „Славейков“ 4 (пред Столична библиотека) на представянето на тяхната изложба „Аз вдъхновявам“.

Изложбата „Аз вдъхновявам“ – рисунки за Музея, е проект на фондация „Изкуството и детето“, финансиран от Държавната агенция за хората с увреждания с цел събиране на фонд от детски рисунки за Музей на детското изкуство. Посредством арт терапия проектът помага на най-малките деца със специални образователни потребности да изразяват своите чувства и емоции, да развиват своето въображение и творчески способности.
Резултатът от това е изложбата „Аз вдъхновявам“, в която именно те са активните участници. Не случайно датата на откриването е 1 ноември – Денят на народните будители. Така изложбата става още по-важно и значимо събитие за децата, за техните родители, приятели и семейства, за всички нас като общество. Вярваме, че с неподозираните дарби в художествено творческите интерпретации на вълшебните малки художници тя ще събуди доброто във всеки, докоснал се до нея.
В дългата и трудна работа на отговорните институции, които подкрепят децата и изкуството, като партньор и домакин на изложбата се включи и Столична библиотека.
Изложбата може да бъде видяна до 10 ноември 2021 г. вкл. в Мраморно фоайе (партер) на Столична библиотека при представяне на валиден „зелен сертификат“.

Image Description

Американски център

Read More