Грейс от Монако

Грейс от Монако

Автор: Кери Мейер

  • Издателство: Прозорец
  • /
  • Година: 2023

  • Каталог: Линк


Животът и изглежда като холивудска приказка, пренесена в реалността. В очите на хората тя е Пепеляшка, омъжила се за чаровния принц. Олицетворение на съвършенството. Момичето с бели ръкавици. Но Грейс Кели, принцесата на Монако, далеч не получава цялото щастие на света, а приказката й завършва нещастно.

Преди да се омъжи за принц Рение, тя е модел и актриса, белязала историята на киното с участието си в три култови филма на Алфред Хичкок. Прекъсва кариерата си едва 26-годишна, за да се посвети на съпруга си и трите им деца. И докато всички са убедени, че води великолепен живот сред блестящия средиземноморски лазур, самата Грейс знае горчивата истина. И за жертвите, които е направила като неоценено момиче от Филаделфия, за да се противопостави на семейството си и да се превърне в кралица на екрана. И за причините, поради които разменя Холивуд и наградата „Оскар“ за короната на княжество Монако. Никой друг няма представа колко дълги са дните, които прекарва в самота и дълбока вътрешна неудовлетвореност.

Романът на Кери Мейер проследява живота на Грейс Кели от изгряващата звезда до помъдрялата жена, прекъснат при автомобилна катастрофа, когато тя е на 52 години. „Грейс от Монако“ хвърля светлина върху истината зад иконата и цената на компромисите в името на любовта.

Image Description

Американски център

Read More