Йога, любов и други митове

Йога, любов и други митове

Автор: Виктория Пенкова

  • Издателство: Ciela
  • /
  • Година: 2024

  • Каталог: Линк


Единственият лек за разбитото сърце е добрата стара амнезия. Когато тя не е налична, йогата помага. Особено ако е на гръцки остров.

„Йога, любов и други митове“ е историята на Моника Круз. Отчаяната сценаристка се впуска на йога ритрийт в Гърция, за да забрави изпепеляващия си романс с по-млад мъж. Ала на постелката спомените й оживяват по-ярки от всякога.

Не помага и че йога практиките са далеч по-нетрадиционни от очакванията на младата жена, а похватите на ръководещата ритрийта Шанти – доста спорни и прекалено холистични. Ала между дребнавите конфликти и предразсъдъци, вдишванията и асаните, сред божествената природа на острова Моника, както не е истинското и име, започва малко по малко да сваля пластовете на защитната обвивка около сърцето си.

Готова ли е обаче за среща със самата себе си?

Виктория Пенкова пише находчиво и без свян, здраво стъпила от смешната страна на Земята. Книгата й е забавно обяснение в любов към грешките на една жена с противоречива същност от митична сила и симпатична човешка слабост.
Виктория Бешлийска, автор на „Глина“ и „Сърце“

Нахално, смело, стилно и силно навътре в женската природа с хумор, прецизност на хирург и лудост на самодива. Сценаристката Виктория Пенкова пристига до читателите с първия си роман и с вселената си, която си струва да опознаем, ако ни се доплува до остров в Гърцията на женските мечти по следите на Дивата жена на Клариса Пинкола Естес.
Зорница София, режисьор, сценарист, продуцент и преподавател

Image Description

Американски център

Read More